توضیحات کامل :

پاورپوینت فضاهای بی دفاع شهری در 48 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx

 

فهرست مطالب

جامعه شناسي شهري

ساختار کار

طرح موضوع و مساله

روانشناسي محيطي در شهرسازي

مدعيان اين رويكرد در شهرسازي

ماهيت روانشناسي محيطي

تعاريف مختلف از فضا

مفهوم فضاي شهري 

انواع فضاهاي شهري 

فضاهاي عمومي شهري

خصيصه ها ي واجد ارزش

کيفيت فضاي شهري 

فضاي بي دفاع

زمينه هاي تاريخي شکل گيري مفهوم فضاي بي دفاع

ارائه راهکارهايي به منظورجلوگيري از ايجاد فضاي بي دفاع

تاثيرات اصلاحات انجام شده 

اصول راهبردی مداخله

راهکارهای مداخله در معماری و شهرسازی قدیم 

جمع بندی و نتیجه گیری

منابع

 

قسمتی از متن

طرح موضوع و مساله 

يکي از معيارهاي سنجش کيفيت فضاي شهري، ميزان امنيت و پايداري فضا مي باشد. . نیاز به امنیت همواره از بنیادی ترین نیازهای بشری و مسئله وقوع جرم از مهم ترین مسائل جامعه بشری بشمار آمده است . با افزایش و پیچیدگی جوامع ، شرایط تامین این نیاز و برطرف کردن این مسئله پیچیده تر شده است.

بسياري از فضاهاي شهري درشهرهاي قديم ايران داراي کيفيات برجسته اي درزمينه ايجاد حس امنيت و پايداري فضا مي باشند، اما در حال حاضر بسياري از فضاهاي شهري ما فاقد چنين کارکردي هستند. خصوصا گروه هاي آسيب پذيري نظير کودکان، سالمندان، زنان و معلولان داراي جايگاه مناسبي در آنها نيستند. در واقع فضاهاي بي دفاع قادر به نيل به اهداف مترتب بر ماهيت خود نيستند و ممکن است ترکيبي از آسيب پذيري هاي کالبدي، اقتصادي و اجتماعي و ... را به طور همزمان در خود داشته باشند. عمده راهکارهايي که در چنين فضاهايي به کار گرفته مي شود، شامل توانمندسازي و مقاوم سازي آنها مي باشند.
اين نظر كه فضاها بر رفتار فرد تاثير مي گذارند و مي توانند براي تنظيم رفتار او به كارگرفته شوند امري پذيرفتني است. اصولا چنين امكاني وجود دارد كه از طريق برنامه ريزي و طراحي شهري و از راه تركيب طرح ها با نوعي نظام انتظام دهنده، مراتب ارتقاي اخلاقي و اجتماعي افراد جامعه را فراهم ساخت. بنابراين، همان گونه كه فضاهاي شهري مي توانند با برنامه ريزي و طرح ريزي صحيح محل بروز و نمود فضايل انساني باشند، از جهت ديگر نيز مي توانند از طريق رهاشدگي و برنامه ريزي ها و طرح ريزي هاي نادرست و ساده انگارانه به مكان بروز انواع جرايم شهري تبديل گردند…